Büyükşehir, Gazi Şehrin minik elleriyle sebze hasadı yaptı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde Gazi şehrin minik elleri, sebze hasadına katıldı.

Çocukların ve gençlerin yaşamına dokunan yönetim anlayışıyla her fırsatta adından söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı çatısı altında kurduğu Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde geleceğin söz sahipleri çocukları misafir etti. Anadolu’da oluşturduğu yol haritasıyla tarımda kalkınma modelini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyan büyükşehir, Şeyda Asal Çocuk Atölyesi’nin okul öncesi öğrencileriyle domates, biber ve patlıcan hasadı yaptı.

Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin, velileri ve öğretmenleriyle misafir olan okul öncesi öğrencilere merkez hakkında temel bilgiler aktardı. Seçkin, tarım geleneğinin küçük yaşlarda çocuklara kanıksatmanın hem bölge hem de ülke için önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

GASTRONOMİ VE TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA

25 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Gastronomi ve Tarımsal eğitim Merkezi’nde tarım eğitimlerinin yanı sıra dondurarak kurutma teknolojisi sayesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi ile kooperatif kadınlarının ürettiği ürünlere katma değer kazandırılarak gelirlerinin artmasına destek sağlanıyor. Ayrıca e-ticaret ve sosyal medya aracılığıyla bilinirlik ve görünürlük faaliyetleri ile desteklenerek ürünlerin pazarlanmasına ön ayak olunuyor.

Merkezde topraktan sofraya güvenilir gıda ve güvenilir ürün eğitim sürecinin ürün işleme faaliyetleri ile pekiştirilmesinin yanında pazarlama faaliyetleri, yerinde teorik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte teknik ve idari destek uzman kadrolar tarafından kadın çiftçilere sunuluyor.

24 Tem 2021 - 17:26 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NRD Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NRD Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NRD Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NRD Haber değil haberi geçen ajanstır.