Empera Halı Gaziantep Basketbol Bursa’dan mağlup dönüyor!

ING Basketbol Süper Ligi’nin 26'ncı hafta mücadelesinde deplasmanda TOFAŞ’a konuk olan Empera Halı Gaziantep Basketbol’u 84-72’lik skorla mağlup oldu. Gaziantep Basketbol ligdeki 13. mağlubiyetini aldı.

Mücadeleye Berk ve Berkan’ın sayılarıyla başlayan evsahibi TOFAŞ, pota altı üstünlüğü ile kısa sürede farkı açarak 5'inci dakikayı 16-10 önde geçti. Marko Tomas’ın sayılarıyla direnç gösteren Empera Halı Gaziantep Basketbol, skoru 18-14’e getirse de kalan bölümlerde yabancılarından da skor katkısı alan Bursa ekibi, ilk periyodu 27-21 üstün tamamladı.

İkinci periyotta karşılıklı sayılar görülmesine karşın, vites artıran TOFAŞ, farkı da çift hanelere taşıdı. Zubcic’ın dış atış isabeti ve Berkan’ın smaç basketiyle ritim bulan Bursa ekibi, skoru 41-28’e çekti. Bursa ekibi kalan bölümlerde farkı korudu ve soyunma odasına 49-36 önde gitti.

Oldukça skorer geçen ilk yarının ardından, takımlar 3'üncü periyotta savunmalarına ağırlık verdi. Phillip ve Zubcic ile turnike basketleri bulan Bursa temsilcisi, TOFAŞ, final periyoduna 62-50 üstün başladı.

Akoon Purcell’in üst üste sayılarıyla rahatlayan TOFAŞ, hücumdaki üretkenliğine Berk ve Christon ile devam etti. Alihan’ın turnike basketi sonrası, 33'üncü dakika içerisinde fark 21 sayıya çıktı: 73-52. Bu bölümde Empera halı Gaziantep Basketbol direnç gösterse de, skor avantajını sürdüren TOFAŞ, karşılaşmayı 84-72 kazandı.

Bu sonucun ardından Bursa ekibi, ligdeki 16'ncı galibiyetini elde ederken; Gaziantep Basketbol ise 13'üncü mağlubiyetini aldı.

27 Mar 2021 - 21:12 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NRD Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NRD Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NRD Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NRD Haber değil haberi geçen ajanstır.