GTO Başkanı Yıldırım: Belirsizlik ticari hayatı kilitliyor!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Merkez Bankasının faiz indirimin ardından döviz kurlarında yaşanan volatilitenin yarattığı belirsizliğin ticari hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Başkan Yıldırım, döviz kurlarındaki artıştan ihracatçıların da mutlu olmadığını dile getirdi.

GTO kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

YILDIRIM: EKONOMİK İKLİMİN BELİRSİZLİĞİ TİCARİ HAYATI KİLİTLİYOR

GTO'nun kasım ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek güncel ekonomik konuları değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Merkez Bankasının faiz indirimin ardından döviz kurlarında yaşanan volatilitenin yarattığı belirsizliğin ticari hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Yıldırım, “Tüm dünyada dolar endeksinin arttığını biliyoruz. Dolar diğer paralara karşı değer kazanınca TL’ye karşı da değer kazandı. Dış etkenlerin farkındayız. Ancak içeride alınan aksiyonların bu durumu daha da hararetlendirmemesi gerek. Biz reel sektör olarak ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya gönüllüyüz ancak bu belirsizlik ortamının bir an önce son bulmasını, önümüzü görmeyi istiyoruz” diye konuştu.

KURLARDAKİ ARTIŞTAN İHRACATÇI DA MUTLU DEĞİL

Döviz kurlarındaki artıştan ihracatçıların da mutlu olmadığını söyleyen Başkan Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’nin ihracatla büyüme modeline en fazla katkı sunan şehirlerden biriyiz. Ocak-Ekim döneminde 8,2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren, yılı 10 milyar dolar ile kapatabilme potansiyelinde bir şehiriz. Ancak bu kurlar bizi de mutlu etmiyor. Zira hammadde, enerji, lojistik başta olmak üzere pek çok girdi dövize endeksli. İhracatçı sattığı malı aynı fiyata yerine koyamıyor. Sevinmek gibi bir şey olamaz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ve milletimiz, devletimiz ile birlikte bu gemiyi güvenli bir şekilde yüzdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur da, konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Teymur, “Bugün aynı zamanda öğretmenler günü. Haklarını hiç bir şekilde ödeyemeyeceğimiz kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Her öğretmenimizin, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; cumhuriyet sizlerden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünü kılavuz edinerek geleceğimizi inşa etmesini temenni ediyorum” dedi.

25 Kas 2021 - 14:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NRD Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NRD Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NRD Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NRD Haber değil haberi geçen ajanstır.