Hatipoğlu’ndan Tıp Fakültesi müjdesi!

Gaziantep İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi(GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, farkını ortaya koyarak Gaziantep’e üçüncü tıp fakültesini kazandırdı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sonra Gaziantep'te 3. Tıp Fakültesi GİBTÜ'de bünyesinde kurulacak. Hatipoğlu, Tıp fakültesi kurulması için Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle afilasyonu imzaladıklarını söyledi.

Hatipoğlu, “Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ile birlikte çalışacağız. Üniversite olarak her türlü kadro imkanımızı açacağız. Hocalarımızın orda çalışmasına imkan vereceğiz. 'Fakültelimizi daha da nasıl geliştirebiliriz, Gazianteplilere daha iyi nasıl hizmet edebiliriz' diye çalışıyoruz. Sadece kente değil bölgeye hizmet edeceğiz. İyi olan hastanemize önemli ivmeler kazandıracak. Vatandaşlarımız akademisyenlerimiz desteğiyle tedavi olacak. Bilimsel bir çalışmanın önünü açıyoruz, hayırlı bir iş yapıyoruz."

MÜJDELİ HABERİ HATİPOĞLU DUYURDU

2019 da kurulan Gaziantep İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) bünyesinde Tıp fakültesi kurulması için afilasyon imzalandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sonra Gaziantep'te 3. Tıp Fakültesi GİBTÜ'de bünyesinde kurulacak. GİTBÜ Rektörü Nihat Hatipoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile imzalanan kararı duyurdu.

ÖĞRENCİ ALIMI ÖNÜMÜZDEKİ YIL OLACAK

Rektör Hatipoğlu, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Ersin Arslan Devlet Hastanesi ile birlikte hizmet verecek Tıp Fakültesinin önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlayacağını söyledi. Tıp fakültesi ile ilgili çalışmalarda İl Sağlık müdürlüğü ve Ersin Arslan Eğitim Araştırma Devlet hastanesi ile birlikte yürüteceklerini kaydeden Hatipoğlu, Eylül ayının sonunda öğrenci sayısında 1800-1900'ü aşacaklarını, kaydetti. Sağlık Bakanlığı ile afilasyonu imzaladıklarını ifade eden Hatipoğlu, “Bir devlet, bir özel sektör dışında Gaziantep'e 3. Tıp Fakültesi GİBTÜ'de kurmak bize nasip oldu. Ülkemize ve Gaziantep'e hayırlı olsun” dedi.

“BU SENE İNŞALLAH SAYIMIZ BİN 600 CİVARINDA OLACAK”

Gaziantep İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi(GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “2019 yılında sıfırdan kurulan ve kuruluşunu kısa sürede tamamlayan akademik ve idari personelleriyle yoluna hızla devam eden yeni bir üniversiteyiz. İlk kurulduğumuzdan bu yana işin hem dini boyutunu, teknoloji ve bilimsel boyutuyla bu mekanizmayı çalıştırarak üniversitemizin Gaziantep'imize ve halkımıza hizmetler sunacak. Gençlerimize yeni bir istihdam alanı oluşturacağımızı daha önce ifade etmiştik. Bugün bunları gerçekleştirme anlamında iyi bir noktaya geldik. 793 öğrencimiz eğitim faaliyetini üniversitemizde yürütmekte. Bu yılda 700'ün üzerinde öğrencinin katılmasını bekliyoruz. Bu sene inşallah sayımız bin 600 civarında olacak. Bu rakam yeni kurulan 2 yıllık bir üniversite için elhamdülillah iyi bir rakam” şeklinde konuştu.

GİBTÜ'YE AİT TIP FAKÜLTEMİZ OLACAK

Yeni bir tıp fakültesinin müjdesini veren Hatipoğlu, “Gaziantep'e yeni bir tıp fakültesi hediye etmek için ciddi bir gayret içerisindeydik. 15 gün önce Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerimizle oturduk ve afilasyonu imzaladık. Daha önce de Dr. Ersin Arslan Hastanesi ile afile olmuştuk. Yeni bir tıp fakültesinin kurulmasının kararını vermiş olduk. Bu güne kadar Gaziantep'te 2 adet tıp fakültemiz vardı bu yeni fakültemizle kentteki tıp fakültesi sayımızı 3'e çıkaracağız. 1'i devlet üniversitesi diğeri de özel üniversiteye aitti şimdi de GİBTÜ'ye ait tıp fakültemiz olacak. Öncelikle akademik kadromuzu oluşturacağız. Bünyemizde çalışan değerli hocalarımız var. Üniversitemizin ve Dr. Ersin Arslan Hastanemizin beraber yürüyebileceği kıvama getiriliyor. Öğrenci alımlarımız ise önümüzdeki sezon içerisinde Eylül ayı içerisinde başlayacak. Yeni tıp fakültemiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KAMPÜSE UYGULAMA CAMİSİ GEREK

Kampus içinde güzel bir cami yapacaklarını ifade eden Hatipoğlu, “İslami İlimler Fakültemizden dolayı mutlaka bize bir uygulama camisi gerekiyordu. Çok büyük olmayan güzel bir camiye ihtiyacımız vardı. Hocalarımızın ve öğrencilerimizin ilahiyat ile ilgili eğitim verip ve alabileceği bir alan olması gerekiyordu. Bu bizim için çok önemliydi. Öğrencilerimizin camiye ve cemaate alışması gerekiyor. Bu konuda kararını vereceğiz. Cami konusunda destekler için Gaziantep'in saygıdeğer işadamlarına ve hayrseverlere çağrıda bulunuyoruz. Kampüsümüzün içerisinde en kısa sürede zarif, güzel ve hoş bir camiyi inşallah yapacağız” dedi.

“DR. ERSİN ARSLAN HASTANESİNİN TECRÜBESİNDEN YARARLANILACAK”

İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise hastanede böyle bir sürecin işlemesi gerektiğini düşündüğünü anlattı. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eğitim ve araştırmaya yönelik çalışmaların az olduğuna dikkati çeken Tiryaki, "Hastane şu ana kadar bir üniversiteyle çalışması söz konusu değildi. Böyle olunca kadrolarımız yoktu ve elimizde kalifiye hocalarımız olmuyordu. Biz bu sürecin değişmesine inanmıştık, bununla ilgili girişimlerde bulunuldu. Rektörümüz de böyle bir durumu istemişlerdi. Biz hastanemizi GİBTÜ'nün kullanımına sunacağız. Bunu yaparken de üniversitenin kadrosunu kullanma şansına sahip olacağız. Hastanemizde bundan sonra daha fazla profesörümüz, doçentimiz olacak. Onlar hem insanlarımıza sağlık hizmeti verecek hem de öğrencilerimizi yetiştirecek."

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türkmen de çalışmanın hem sağlık hem de akademik olarak önemli katkıları olacağına inandığını kaydetti.

26 Ağu 2021 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NRD Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NRD Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NRD Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NRD Haber değil haberi geçen ajanstır.